Protein bar recept

Hemmagjorda proteinbars är ett perfekt alternativ när man behöver ett snabbt, nyttigt och mättande mellanmål. De passar lika bra före träning som efteråt, och de kan enkelt anpassas efter egna preferenser. Genom att göra egna bars har man full kontroll över ingredienserna och slipper tillsatt socker och onödiga tillsatser. Detta recept är enkelt att följa och ger dig bars fyllda med protein och energi.

Ingredienser:

  • 2,5 dl havregryn

  • 2 msk jordnötssmör (eller mandelsmör)

  • 1 dl Optimize Casein proteinpulver (vanilj eller chokladsmak)

  • 1 dl hackade nötter (t.ex. mandlar eller valnötter)

  • 1 msk chiafrön eller linfrön

  • 1 dl mjölk (eller växtbaserad mjölk)

  • 2 msk honung eller agavesirap

  • 1 nypa salt

  • 50 g hackad mörk choklad (valfritt)

Tillagning:

  1. Börja med att blanda havregryn, proteinpulver, nötter och frön i en stor skål.

  2. Smält jordnötssmör och honung på låg värme tills det blir en jämn smet. Häll detta över de torra ingredienserna.

  3. Tillsätt mjölken och blanda ordentligt tills allt är väl blandat.

  4. Om man vill ha choklad i barsen kan hackad mörk choklad röras ner i blandningen.

  5. Pressa ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Jämna till ytan och ställ in i kylen i minst 2 timmar.

  6. Ta ut formen och skär upp barsen i lagom stora bitar.