Protein pasta
Proteinpasta är perfekt för dig som vill ha ett proteinrikt alternativ utan onödiga kolhydrater. Vetegluten som innehåller en hög andel protein, ger degen dess elastiska struktur. För ett glutenfritt alternativ kan ärtproteinpulver användas, vilket också är rikt på protein och fungerar utmärkt i pastadegen. Den här pastan passar lika bra efter ett träningspass som i en mättande vardagsrätt.
Ingredienser:
-
3 ägg
-
2 dl mandelmjöl
-
2 dl vetegluten (kan ersättas med ärtproteinpulver för ett glutenfritt alternativ)
-
1 skopa casein protein (valfritt)
-
1 dl fiberhusk
-
1 tsk salt
-
1 msk olivolja (valfritt)
Instruktioner:
-
Vispa ihop ägg och olivolja i en skål.
-
Blanda mandelmjöl, vetegluten (eller ärtprotein / casein), fiberhusk och salt i en separat skål.
-
Tillsätt de torra ingredienserna till äggblandningen och arbeta ihop till en fast deg.
-
Låt degen vila i 10 minuter så att fiberhusk kan svälla och göra degen mer formbar.
-
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper eller använd en pastamaskin.
-
Skär pastan i önskad form, exempelvis tagliatelle eller spagetti.
-
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
-
Koka pastan i 2–3 minuter tills den är al dente.