Protein pannkakor

Protein pannkakor är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en näringsrik och mättande frukost. De är enkla att göra och kan toppas med det du gillar som exempelvis bär, kvarg eller nötter. Dessa pannkakor är perfekta att variera genom att lägga till kanel eller kakao i smeten, och proteinpulver med choklad smak. Med proteinpulver i smeten får du både mer protein och en fluffig konsistens. Havregryn är naturligt glutenfria men genom att använda certifierade glutenfria havregryn blir pannkakorna också helt glutenfria.

Recept på protein pannkakor

Ingredienser:

  • 2 ägg

  • 1 banan eller cirka 120 gram

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk

  • 1 skopa Optimize Whey Protein, vaniljsmak

  • 1 tsk bakpulver

  • En nypa salt

  • Kokosolja eller smör för stekning

Instruktioner:

  1. Mixa banan, ägg och havregryn i en mixer eller med en stavmixer.

  2. Tillsätt mandelmjölk, proteinpulver, bakpulver och salt. Mixa tills smeten är slät.

  3. Värm en stekpanna och tillsätt lite kokosolja eller smör.

  4. Häll ut små pannkakor i pannan och stek på medelvärme i 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna.

  5. Servera pannkakorna med valfria topping som färska bär, kvarg eller lite honung.