
Lär dig mer om Kasein.
Kaseinprotein (casein) utvinns ur komjölk som består av 80 % kasein och 20 % vassle. Kasein utsöndras långsamt i kroppen och förser dina muskler med protein över längre tid än vad exempelvis vassleprotein gör. I magen bildar kaseinet en gel som gör proteinet mer komplext för kroppen att bryta ner. Effekten blir en långdragen och konstant tillförsel av aminosyror som därmed håller aminosyranivån i blodet på en förhöjd nivå under en lång tid, ända upp till 8 timmar.
Kaseinprotein är det perfekta mellanmålet som håller dig mätt cirka 3 gånger längre än vad ett rent vassleprotein med samma energimängd gör. Har man problem med sötsug, hunger eller bara vill bibehålla vikten, rekommenderar vi ett kasein framför ett vassleprotein då det har klart mycket bättre funktion för att hålla dig mätt och belåten. Det lämpar sig kanske allra bäst som ett nattprotein, tar du det innan läggdags så har du en jämn utsöndring på upp till 8 timmar under tiden du sover. Viket gör att musklerna aldrig hamnar i ett nedbrytande läge.
Kasein med sin lite tjockare konsistens har blivit väldigt populärt att göra härliga puddingar på, även att använda för nyttigare bakvärk.